Αρχική
Εταιρεία Συλλογή Καλλιτέχνες FAQ Kορνίζες Επικοινωνία Έξοδος
 

Κορνίζες

Η σωστή επιλογή της κορνίζας
Στηρίζεται και στα ανάλογα ποιοτικά υλικά κορνιζοποίησης ώστε εκτός της αισθητικής να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η μακροζωία του έργου.


Έχουμε μελετήσει αναλυτικά τις προδιαγραφές της κορνίζας, που θα πρέπει να έχει ένα έργο χαρακτικής τέχνης. Οι προδιαγραφές αυτές έχουν προκύψει και από την συμμετοχή, στην τελική μας πρόταση, της άποψης του καλλιτέχνη, του ειδικού μηχανικού και του διακοσμητή μας, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Η κορνίζα να μην προκαλεί και να μην προβάλλεται σαν κάτι ξεχωριστό από το έργο, να το πλαισιώνει διακριτικά και να το προβάλει στο χώρο σας. Το πασπαρτού (περιθώριο) συνήθως σε χρώμα λευκό, εκρού ή υπόλευκο, φάρδος 8-10 εκατ. Το τζάμι να είναι διαφανές και όχι ματ, που δημιουργεί θόλωμα και ασάφεια στις λεπτομέρειες του έργου.

Η κορνίζα από ξύλο σκληρό, κατεργασμένο, κατάλληλα ματισμένο σε μικρές ή μεσαίες διαστάσεις για να μην στραβώνει με τον καιρό και επεξεργασμένο έτσι ώστε να μη προσβάλλεται από σαράκι που καταστρέφει την κορνίζα και κάνει ζημιά στα έπιπλά σας.
Το πασπαρτού (περιθώριο) να είναι από χαρτί καθαρό, αντιόξινο, αντιαλκαλικό, ουδέτερο ph, ώστε να προστατεύεται το έργο από την οξείδωση, που προκαλούν τα συνηθισμένα χαρτόνια, με λευκή ψίχα 1,3 και 1,6 εκατ. Πάχος κομμένο φάλτσο στις 45 μοίρες. Έτσι σας εξασφαλίζουμε τη μακρά διάρκεια και προστασία του έργου και της κορνίζας.

Η κορνίζα και το χρώμα της κορνίζας που να αντέχει στο χρόνο, να προσαρμόζεται εύκολα και να αντέχει σε όποια αλλαγή και εάν χρειαστεί να κάνετε στο χρώμα του τοίχου, των επίπλων, της ταπετσαρίας ή και την αλλαγή του στυλ, ώστε να μην χρειαστεί απαραίτητα και την αλλαγή της κορνίζας. Το χρώμα του χρυσού και του ασημιού με πατίνα, του αντικέ είναι ότι καλύτερο. Το προφίλ της κορνίζας, δηλ. διατομή και η μάζα του ξύλου καθορίζεται από το μέγεθος του έργου και εξυπηρετεί το τρίπτυχο: σταθερότητα, αισθητική και, ασφάλεια.

Για την Εταιρεία μας είναι ζήτημα αρχής η ποιοτική δουλειά, τα έργα που εγγυούμαστε την γνησιότητά τους. Χαιρόμαστε μαζί σας να τα βλέπουμε όμορφα πλαισιωμένα στο χώρο σας. Η εμπειρία εξυπηρέτησης των χιλιάδων πελατών αποτελεί μια επιπρόσθετη εγγύηση της επιλογής σας.

Έτσι, η Εταιρεία μας σας εγγυάται: α) όλες τις παραπάνω ποιοτικές προδιαγραφές, β) αλλαγή σε κάθε περίπτωση προσβολής σαρακιού και κλπ γ) την ασφαλή μεταφορά του έργου σας στο σπίτι χωρίς καμία επιβάρυνση.

Powered by GlobalStar On-Line Services